Els sindicats se sumen al procés participatiu sobre el Pla director Urbanístic de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena i fan una crida a la participació.

Dimarts, 16 de juny de 2020 a les 00:00

 

Els sindicats Comissions Obrers (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) s’han sumat al procés participatiu sobre el Pla director Urbanístic (PDU) de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena i animen a tots els agents socioeconòmics i a la ciutadania en general a participar.

Aquest procés participatiu, que la setmana passada anunciaven les set alcaldies de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena juntament amb la Generalitat, té com a objectiu recollir les necessitats i sensibilitats dels diferents agents socioeconòmics i definir un model equilibrat, inclusiu i sostenible, que estigui consensuat.

El PDU és una oportunitat per a reactivar l’economia de la Conca d’Òdena, per atreure inversions, oportunitats i coneixement, és un instrument estratègic per al progrés i la generació de llocs de treball dignes i de qualitat a la Conca d’Òdena. Els sindicats, com actors destacats del territori, recolzen la iniciativa com a promotora del desenvolupament econòmic del nostre territori, que fomenti l’economia sostenible circular generadora d’ocupació i motor per a la millora de la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania.

Com participar

Es tracta d’un procés adaptat per la situació COVID-19, bàsicament digital, tot i que inicialment estava previst un format molt més presencial. Ha estat dissenyat per facilitar informació sobre el projecte (PDUAECO) i fomentar la participació digital a través del portal de participa.gencat.cat.

La participació es vehicula a través del portal de https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena on es recull tota la informació del procés participatiu i també és un canal de participació, on es pot trobar tota la informació de com accedir-hi, qui hi pot participar i qui són els eixos del debat. Els canals de participació previstos són les sessions de debat amb experts i veus del territori, amb la possibilitat de fer preguntes per avançat; les propostes en els diferents eixos del debat al portal participa.gencat.cat, i les sessions de mapeig que es faran al setembre i que, en funció de la situació sanitària, seran presencial o digitals.

És un procés deliberatiu on es tractaran temes que puguin tenir incidència en el Pla Director. Busca arribar a una diversitat de veus, no es busca tant la representativitat com la diversitat.

Pel que fa a l’impacte del procés, des de la Direcció General de Participació s’ha explicat que es recolliran totes les propostes que faci la ciutadania i que, si bé els resultats del procés no seran vinculants, s’explicarà de quina manera s’hauran incorporat en el Pla en el PDUAECO i els motius de la seva inclusió o no.

Darrera actualització: 16.06.2020 | 14:54