El proper 11 d’octubre s’inicia un Cercle de dones

Dimarts, 2 d'octubre de 2018 a les 00:00

Aquesta ha estat una demanda de les dones que han participat al Procés participatiu Salut i Dones promogut per l'Ajuntament d'Igualada i la Mancomunitat.

El procés participatiu de Salut i dones engegat pel Departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada amb el suport de l’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, va recollir tot un seguit de demandes relacionades amb la salut de les dones. Una d’elles, especialment sol·licitada per les dones que en van formar part, va ser el de crear un grup de dones, on poder compartir aspectes relacionats amb la salut, l’apoderament i treballar la sororitat. Aquesta demanda s’ha acabat traduint en la creació d’un Cercle de dones.

En temps antics, les Àvies, les Mares i les Joves, es reunien per compartir les seves vides, experiències i aprenentatges. Entre totes, formaven una Cercle de Complicitat, Sororitat i Creació conjunta. Les àvies aportaven la seva saviesa i experiència, les mares el seu potencial creatiu i les joves la seva vitalitat, força i noves visions. Totes juntes compartien l’experiència de Ser Dones i les riqueses de cada generació. Els Cercles de Dones, i la seva metodologia, han format part d’una cultura femenina ancestral, perduda amb l’entrada de la cultura patriarcal, que mantenia vives les eines i els coneixements sobre la feminitat. Avui, després de centenars d'anys, les dones recuperen aquest bagatge ancestral, amb l’impuls de buscar els seus propis referents de saviesa i lideratge, més enllà dels patrons que imposa la societat patriarcal.

El proper 11 d’octubre s’iniciarà un Cercle de dones que es reunirà el segon dijous de cada mes al Centre Cívic de Fàtima. Seran trobades conduïdes per la Fundació Aroa, un equip amb formació en psicologia, psicopedagogia, treball social i infermeria, amb especialització en gènere i violència masclista, tècniques de gestió emocional, tècniques ancestrals d’apoderament i lideratge amb perspectiva de gènere, art teràpia, teràpia narrativa, mediació intercultural i intervenció comunitària. L’experiència laboral del personal en la dinamització d’aquest tipus d’accions és de set a dotze anys d’experiència. Les trobades s’allargaran fins el mes de juny de 2019.

Qui vulgui formar part del Cercle es pot posar en contacte amb l’Espai Cívic Centre o el Centre Cívic de Fàtima. Queden 3 places lliures. El cercle té un cost de 15€ per a les dones que hi participen i està subvencionat en gran part pel Departament de Sanitat i Salut Pública i amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

Darrera actualització: 10.10.2018 | 13:29