El Programa de coeducació de la MICOD arriba a més de 3000 infants i joves

Dimarts, 17 d'abril de 2018 a les 00:00

El programa de coeducació dels municipis de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena es presenta cada curs escolar a tots els centres d’educació primària i secundària dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Sta. Margarida de Montbui, Òdena i La Pobla de Claramunt i també als centres oberts, ludoteques i casals de joves dels municipis.

La coeducació és l’acció educativa fonamentada en el reconeixement de les potencialitats i individualitats de tot l’alumnat, independentment del seu sexe, potenciant així la igualtat real d’oportunitats. La igualtat de gènere fa referència a la necessitat de corregir les discriminacions i valorar les diferències enriquidores dels dos sexes.

La coeducació proporciona tant a l’alumnat, com al professorat i a tota la comunitat educativa, estratègies que poden modificar les relacions de poder, d’abús i de limitacions estereotipades per a cada gènere, esdevenint veritables agents de transformació.

Així, el curs 2017/18 s’ha arribat a aproximadament 3280 infants i joves amb 94 tallers, de 12 escoles de primària (Jesús Maria, Gabriel Castellà, Emili Vallès, Escola Ateneu, Escola Pia, Acadèmia Igualada, Mare Diví Pastor, Pompeu Fabra, Antoni Gaudí, García Lorca, Maria Borés, Castell d’Òdena), 10 centres de secundària (Escola Anoia, IE Balmes, Joan Mercader, Milà i Fontanals, Monalco, Montclar, Pere Vives, PTT, Pla de les Moreres, Institut Montbui), els Centres Oberts d’Igualada i Montbui i els espais i casals de joves de Montbui, Òdena, La Pobla i Igualada.

Els tallers que s’han demanat treballen des de la prevenció de les relacions abusives i de violència masclista en joves, per la ruptura de rols i estereotips de gènere d’infants i joves, sobre feminisme, igualtat i coresponsabilitat, la major implicació dels homes en l’educació i criança, la prevenció i consciència del sexisme a la publicitat i del masclisme de la societat, sobre les masculinitats hegemòniques i la promoció de nous models de masculinitat i de relació, la diversitat sexual i el col·lectiu LGTBI.

Les activitats són totalment subvencionades per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena que rep el suport de la Diputació de Barcelona en la seva línia de treball sobre la coeducació. Aquesta línia estratègica forma part del Pla d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat 16-19, com a prioritat a treballar per tal d’eliminar les discriminacions de gènere encara massa present a la nostra societat.

Darrera actualització: 17.04.2018 | 09:30