Balanç satisfactori del programa REINMET que treballa per recolzar la re industrialització en el sector del metall de la Conca d’ Òdena

Divendres, 11 d'octubre de 2019 a les 00:00

 

La Mancomunitat de la Conca d’ Òdena està portant a terme el Projecte REINMET, a través del Programa OIL - Ocupació en la Indústria Local subvencionat per la Diputació de Barcelona. El REINMET treballa per impulsar i recolzar la re industrialització en el sector del metall de la Conca d’ Òdena des del passat mes de maig del 2018, a través dels següents objectius:

 1. Recolzar i contribuir al sector industrial, especialment al metall
 2. Cobrir dèficit de professionals en el sector del metall.
 3. Oferir una formació que respon a les necessitats de les empreses del territori .
 4. Crear espais de concertació Público- privada.

Després de gairebé un any i mig de projecte, el President de la MICOD el Sr. Marc Castells i Berzosa, va fer balanç positiu de l’execució del projecte un cop s'han assolit el 90% dels objectius previstos. Aquests es tradueixen en:

 • Hem assolit el 100% d’inserció, de les 30 persones participants, en les dues accions formatives realitzades, fins a dia d’avui.
 • El 73% de les insercions han estat en el sector del metall.
 • Destacant que l’ 11%  de les contractacions son de caràcter indefinit, incentivat en part per la línia de bonificació a la contractació que promou el projecte Reinmet. 
 • El grau de satisfacció de les persones participants i dels agents implicats es d’un 9  sobre 10, segons enquestes realitzades.

A 8 mesos vista, per a la finalització d'aquesta segona edició del REINMET, la MICOD es planteja els següents objectius:

Beneficiar al màxim nombre de persones a l’atur de la Conca d’ Òdena, oferint-los:

 • Una tercera acció formativa en l’especialitat de Soldadura. El curs, que tindrà una durada de 270 hores de formació específica i 150h de pràctiques en empreses del sector del metall, s’iniciarà el mes desembre i finalitzarà a primers d’abril de l’any vinent. Les persones interessades es poden adreçar a la MICOD.
 • Donar suport a les persones que han participat en el projecte, promovent la seva inserció laboral de manera estable en el sector del metall.

Recolzar a les empreses del sector del metall, per mitjà de:

 • Incentivar a les empreses, oferint-los unes bonificacions per la contractació estable de les persones participants del REINMET
 • Oferir treballadors formats en el sector.
 • Formació en l’àmbit de la Indústria 4.0 en el sector del metall.

Per a més informació us podeu adreçar al tel. 93 805 04 09 o al correu ocupacio@micod.ca

Mancomunitat de la Conca d'Òdena

Avinguda Mestre Muntaner, 86
08700 Igualada

Darrera actualització: 11.10.2019 | 14:50