28 de juny, dia per l’alliberament LGTBI

Dimarts, 18 de juny de 2019 a les 00:00

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. 

Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar  i  reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere. A Catalunya hi va haver la primera manifestació LGTBI l’any 1977 i des de llavors els moviments de base han empès les administracions per aprovar legislació i tirar endavant programes de prevenció i atenció al col·lectiu.

Amb motiu del 28 de juny, els municipis de la Mancomunitat organitzen actes per a la visibilització LGTBI i per a seguir trencant estereotips vers el col·lectiu. Es penjarà la bandera irisada LGTBI als balcons dels ajuntaments i s’han proposat diverses activitats que aniran des del 18 de juny al 16 de juliol.

Les activitats es poden trobar al díptic que s’ha editat i coordinat des de l’Àrea d’Igualtat i LGTBI de la Mancomunitat i que podeu trobar als municipis MICOD als diferents edificis municipals. Les activitats van adreçades sobretot a infants i joves i estan encarades a la prevenció de la LGTBIfòbia a través de dinàmiques i tallers vivencials. També es farà la formació a professionals de l’administració pública Deure d’intervenció i polítiques públiques LGTBI (personal d’administracions locals i Generalitat de Catalunya) el proper 1 de juliol al Casal del Passeig, organitzada conjuntament per l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia. Més informació a 93 803 19 50. Dones amb empenta també ens proposa el documental Lesbofòbia per al proper 2 de juliol al Cinema Ateneu.

Podreu trobar el díptic amb els activitats a tots els equipaments municipals de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i també al web www.micod.cat

Darrera actualització: 18.06.2019 | 17:45